(70) 9 434372

Bojler karbantartás, tisztítás, javítás

Mikor kell karbantartani a bojlert?

A bojlereket használattól és víz minőségtől függően évente legalább egyszer karban kell tartani, ha azt szeretnénk, hogy megfelelően működjön.

Csepeg a bojler?

A bojler biztonsági szelepén keresztül egyre gyakrabban csepeg a víz.

Nem olyan meleg a víz?

Korábbban szinte forró vízet csinált, mára meg szinte alig langyos a kifolyt víz.

Megnövekedett villanyszámla?

A villanyszámla egyre csak több és több, de semmi nem indokolná a folyamatos növekedést.

Furcsa hangot ad ki?

Vízmelegítés közben szokatlan, sisterő hangot ad ki a készülék.

Nem kapcsol be?

Egyik pillanatról a másikra kikapcsolt a bojler. Áram van, de se kép, se hang…

Zavaros víz jön belőle?

Ha felgyülemlett a tartályban a szennyeződés és a vízkő, akkor okozhat ilyen problémát.

Bármilyen hibávan is áll szemben, jobb, ha szakembert hív, és vele konzultál, mivel legtöbbször már a telefonbeszélgetés alatt fel tudja térni a hibát, és már úgy megy ki Önhöz, hogy pontosan tudja, hogy mit kell orvosolni.

Csak akkor kell szerelőt hívni, ha baj van? Nem! Az időszakos karbantartésok elvégzése erősen ajánlott, hiszen ezzel nem megoldjuk, hanem megelőzzük az esetleges meghibásodásokat.

Ariston bojler vízkőtelenítés

Az elektromos bojler vízkövesedését, így az Ariston bojlereket is több tényező együttesen okozza. Emiatt nem lehet általános tendenciákat számítani a pont megfelelő használathoz, amivel megelőzhető az Ariston bojler vízkőtelenítése.

A használati víz hatására berendezéseinket megjelenő vízkő nem más, mint a csapvízben természetes állapotában egyébként is megtalálható ásványi anyagok kioldódott formája, Magyarországon leggyakrabban mészkő vagy magnezit. Annál több vízkő képződik, minél magasabb hőfok alakul ki a vizes berendezésben – emiatt is kiemelten fontos az Ariston bojlerek rendszeres vízkőtelenítése.

Néhány év alatt a kezdetben csak a bojler fűtőszálán megjelenő vízkőből a bojler alján felhalmozódó vízkő darabok lesznek, amik viszont már jelentősen rontják a készülék teljesítményét – a melegvíz előállítása egyre több energiafelvétellel jár, ami megemeli a villanyszámlát, és az sem biztos, hogy a melegvíz valóban eléri a bojler gyártója által ígért hőfokot. Legrosszabb esetben a nagy mértékű vízkövesedés a készülék elromlásához is vezethet, ebben az esetben már nem biztos, hogy csak az Ariston bojler vízkőtelenítése segít.

Ugyan az Ariston bojlerek vízkövesedésének a mértéke csökkenthető különböző praktikákkal, 

például vízlágyító használata, a vízhőmérsékletének a gyártók által ajánlott, ideális 55-60 °C közötti hőtartományban tartása, azt tudomásul kell vennünk, hogy minden elektromos bojler vízkövesedik, amit házi praktikákkal teljes mértékben megelőzni lehetetlen. Az Ariston bojler vízkőtelenítése pont ezért ajánlott mindenkinek, körülbelül három évben egyszer, a választott szerelőjük által végzett teljes karbantartás részeként.